söndag 14 december 2008

Godispremiär

Äppel har aldrig fått godis. Det är egentligen ingen stor grej. Vi tycker helt enkelt att det är lika bra att vänta så länge det fungerar.

För Äppel har det blivit naturligt. På samma sätt som vuxna dricker vissa drycker som inte är för små barn så är en del ätbara saker ockå förbehållet dem. Det har i och för sig lett till en del lustiga uttalanden från Äppels sida. Inför treårsdagen satt han t.ex. och spekulerade om sina kommande presenter:

- Jag kanske får russin. Eller kanske choklad. Då kan jag ge den till er.

Nu är Äppel dock bjuden på barnkalas i veckan och vi har sagt att om det blir godis kan vi inte neka honom när alla jämnåriga äter. Så när vi var på glöggkalas igår bestämde vi innan att vi lika gärna kunde kolla hur han reagerade med godis redan då.

Det började med att en lite äldre flicka visade honom att det fanns skumtomtar i en skål. Äppel tittade intresserat och lade tillbaka locket. En stund senare såg han samma tjej äta ischoklad och kläckte:

- Barn får inte äta choklad.

Vi förklarade att hon var lite större och att hon nog fick det för sina föräldrar. Sedan sade jag att han fick ta en skumtomte. Den glufsade han glatt i sig, men gick sedan och lekte igen. En stund senare kom han tillbaka och frågade om han fick lov att ta en till. Jag sade ja, men att det räckte sedan. Bara så. Det blev aldrig någon stor grej. Jag som hade förväntat mig en kille som inte skulle kunna slita sig från godisskålen.

2 kommentarer:

yllet sa...

Haha! Busan fick sitt första kinderägg igår! det var poppis. Hon gillar choklad!

Äppelträdet sa...

Vi var på julbord idag och Äppel fick smaka något slags julgodis med lite chokladtopping på. Han var väldigt skeptisk och undrade hela tiden om det inte var choklad. Det sitter visst djupt att han är för liten för det. För övrigt gillade ha inte den biten. Men det gjorde inte jag heller. Det var därför jag gav den till honom. :)