fredag 3 september 2010

Kärleken till Frank

Kärleken till Frank av Nancy Horan är en sann historia om arkitekten Frank Lloyd Wright och hans älskarinna Mamah Cheney. Åtminstone är den baserad på dessa verkliga människor och deras liv. Det är dess styrka och dess svaghet.

Historien är intressant. Frank och Mamah lämnar sina diverse familjer för att leva tillsammans under en tid när detta är värsta sortens omoral. De är två personer inom den kulturella eliten som hängs ut i pressen när historien blir känd. De gör spännande resor till Europa och Japan och Mamah arbetar med att översätta åt Ellen Key. Allt slutar i en tragedi som man kan ana är anledningen till att författaren har valt att skildra den här historien.

Tyvärr känns det som att författaren är bakbunden av att hålla sig till sanningen. Hon vågar inte ge huvudkaraktärerna riktigt mänskliga drag med känslor och tankar. Därför är det svårt att förstå deras val.

Sammanfattningsvis är boken helt klart läsvärd.

2 kommentarer:

Evalena sa...

Tusen miljoners tACK för att du tänkte på mig när klänningen fanns. nu var det ju en viss frk som knep den såg jag så jag får väl bearbeta henne.....;-)

Jobbigt att vara i turkiet och missa en massa fint hemma......
eller inte! *torkar svetten ur pannan och hämtar en drink*

;-)KRAM på dig!

nillas liv på pinnen sa...

Identifikation tycker jag känns väldigt viktigt i en berättelse. Det är det som gör att man känner sig berörd.