fredag 30 september 2011

Håller skenet uppe

Det är meningen att jag ska arbeta 32 timmar i veckan. Den här veckan är det två eftermiddagssammankomster på förskolan och jag tror att jag lyckas komma upp i 29 timmar. Jag är mycket tacksam för att jag har flextid.

Strax före åtta imorse var det dock en kollega som kommenterade min närvaro med att man kan tro att jag bor på jobbet. Det verkar räcka att komma strax före alla andra för att de ska tro att jag har varit här i flera timmar. Alltid lurar det någon. Förhoppningsvis är denna någon min chef.

torsdag 29 september 2011

Själv kallar jag det friskvård

Idag passade jag på att flexa lite. Jag smet från jobbet, tog en promenad ner på stan, shoppade lite till både mig och barnen inför vintern och hann till och med lämna grejerna hemma innan jag promenerade i solen och hämtade barnen.

Jag misstänker att jag bröt mot lagen om rätt till barnomsorg eller liknande.

Högmod går före fall

Låt mig säga så här:
Min Äppel är inte gjord för att stå på scen i grupp och läsa inövade repliker. Improvisation och egen show är snarare hans melodi. När han slår igenom som komiker i framtiden kommer hans barndomskompisars föräldrar säga att de såg den talangen hos honom redan i hans första framträdande på förskolan.

Mikaelispelen förvandlades igår från ett läskigt äventyr till en komedi och det var många som skrattade högt. Dessvärre misstänker jag att där också stod några irriterade föräldrar och kände att deras telningar inte fick chansen att glänsa på scenen.

onsdag 28 september 2011

Lite onsdagsskryt

Idag blir det kort arbetsdag. Om en timme ska jag bege mig mot förskolan för höstfest där Äppel ska agera riddare i Mikaelispelen. Det vill inte jag missa. Både han och jag kommer att växa några centimeter under föreställningen.

Min son är en väldigt duktig och mycket smart pojke. Det sistnämnda berättade en förskolepedagog för mig i förra veckan. Äppel hade föreslagit för pedagogen att de skulle flytta låset till den andra komposten när de precis hade tömt den första på jord. Det hade pedagogen inte tänkt på själv.

Så nu vet både pedagogen och ni att Äppel har huvudet på skaft. Själv visste jag det sedan tidigare.

måndag 26 september 2011

Djungelboken

I lördags var jag på teater. En helt fantastisk föreställning. Den bästa jag sett på många år.

Jag älskade hur djuren fick gestaltas av träffande mänskliga karaktärer. Föreställ er till exempel ett gäng brats som apor eller en förförisk Kill Bill-inspirerad läderklädd kvinna som orm.

Det är dock ingen idé att jag rekommenderar den. Sista föreställningen ges på fredag och är dessutom utsåld. Bättre lycka nästa gång!

Jag ska skriva ett brev

Vad är det för poäng att ringa och redovisa allt när man ändå får avslag baserad på gammal information en vecka senare? Hur vet man om de som tog emot informationen i kundtjänst verkligen skrev det jag sade?

Gissa vad jag pratar om?

Suck.

Skynda att älska

Äppel och jag pratade lite om kärlek.

Han konstaterade att man inte kan älska gamla människor för dem vill man inte klappa. De är inte så lena.

torsdag 22 september 2011

Tredje barnet

Jag har varsitt dokument där jag skriver om barnen. Om Äppel finns detaljerad information om varje tand, varje motoriskt framsteg och listor med ord han lärt sig.

Det känns ganska illa att jag just försökte sammanfatta de senaste nio månaderna av Pirums liv på tjugo minuter.

Tänka till

Imorgon blir det tomatsås igen. Jag tar fram något svart.

måndag 19 september 2011

Kafka på stranden

Ni har väl inte missat att jag gillar Haruki Murakami? Senast läste jag Kafka på stranden och är fortfarande lika förtjust. Jag gillar den lite drömska stämning som finns i böckerna. Handlingen utspelar sig i gränslandet mellan dröm och verklighet utan att bli flummig.

Det är ingen idé att jag försöker beskriva bokens handling. Det skulle bara låta banalt. Läs den själv istället.

Måndagsmorgon

Vad var poängen med att jag lämnade en storgråtande Päppel på förskolan imorse när bussen ändå inte kom som den skulle? Jag hade kunnat sitta kvar och trösta henne och fixa de där byxorna som var knöliga under regnbyxorna.

Bra att komma ihåg till nästa gång.

fredag 16 september 2011

Frustrerad

Först var jag föräldraledig. Sedan blev jag sjukskriven. Därefter var det semester. Sedan var jag föräldraledig några dagar innan jag blev sjukskriven på heltid igen. Efter det började jag jobba 50% och var sjukskriven på halvtid. Sedan började jag jobba 80% och tog ut 20% föräldraledighet. Den här veckan har jag varit hemma och vårdat barn några dagar.

Kan ni föreställa er hur många olika människor på försäkringskassan jag har pratat med de senaste månaderna? Och hur många olika besked jag har fått? Endera dagen måste jag redovisa sjukintyg för semesterperioden och nästa dag måste jag rapportera exakt antal timmar jag har jobbat varje specifik dag den senaste månaden. Jag är lite trött. Och jag misstänker att jag inte kommer att se några pengar på länge.

onsdag 14 september 2011

Back to life

Jag träffade en ryggkirurg igår. Han tyckte inte att jag behövde opereras. Han tyckte heller inte att jag behövde vara försiktigt. Diskbråck kan utlösas av såväl hostningar som joggning.

Han tyckte att jag skulle leva som vanligt. Blir jag sämre får vi ta tag i det då.

Den inställningen passar mig bra. I och för sig måste jag få tillbaka styrkan i foten innan jag kan springa, men jag ser fram emot längdskidor i vinter och studsmatta nästa sommar.

Nu skuttar jag ned från piedestalen.

måndag 12 september 2011

VAB

Jag har varit bortrest i helgen tillsammans med två av barnen. Det var roligt och allt flöt fint, men ändå blir ju vardagen lite stressig när man missar en hel helg hemma. Det var riktigt skönt att få en bonusdag idag. Jag sorterar bort sommarkläder och tar fram ullkoftor och hinner nog läsa lite.

Stackars Äppel hostar något fruktansvärt, men har det ganska skönt framför teven medan regnet vräker ned utanför.

tisdag 6 september 2011

Kanske om jag sätter mig inne på toaletten och tar av mig klänningen

Jag har en matlåda med tomatsås. Och en vit klänning.

Jag är hungrig och försöker tänka ut en taktik för att få i mig maten och ändå se fortsatt representabel ut.

måndag 5 september 2011

Jag som trodde att jag hade varit tydlig

Så här lät det vid lämningen imorse:

- Hejdå Äppel! Vi ses senare.
- Då köper du en hamster idag då, mamma?

söndag 4 september 2011

Har ni djur? Nej, då är vi inte intresserade

Vi har varit på eftermiddagsfika hos en familj i området som vi har börjat stifta bekantskap med. Det var trevligt. Så länge vi var där.

När vi kom hem började Äppel tjata om en hamster. Det har han gjort hela kvällen och jag misstänker att det inte är slut i och med att den här dagen är till ända.

Nästa gång vi fattar tycke för nya människor måste vi nog kontrollera att de inte har husdjur innan vi ger oss in i något umgänge.

lördag 3 september 2011

Maken

Just nu diskuterar vi Maken av Gun-Britt Sundström i bokyllet. Vilken annorlunda bok! Jag skulle vilja säga att den tar ett helt nytt grepp och kommer att bli banbrytande inom relationsromanen. Det är bara det att den har 35 år på nacken. Ändå känns den alltså i högsta grad aktuell.

Som någon skrev: den beskriver hur det är att vara människa, inte hur det borde vara. Jag gillar att följa Martinas grubblande och ältande. Allt är inte svart eller vitt. Hon vill ha Gustav, men hon vill ha friheten och det finns inget facit på hur hon borde leva sitt liv.

Jag hade missat den här boken helt. Har du? Läs den.

fredag 2 september 2011

Nyhetstorka

Jag har jeans idag. Det kan jag inte minnas när jag hade sist. Det känns praktiskt, bekvämt och snyggt. Kanske blir det en jeansperiod i höst.