torsdag 5 mars 2009

Gyttjebad

När maken hämtade Äppel på förskolan hade han just simmat i en vattenpöl. Äppel alltså. Inte maken. Den sistnämnda skulle aldrig komma på idén. Han är redan djupt bekymrad över hur han skall kunna hämta barnen i framtiden när han kommer från jobbet och inte har oömma jeans på sig. Men nog om det.

När jag var på föräldramöte ikväll dök det upp ett par totalt lertäckta vantar som också visade sig vara Äppels. Händelsen gav upphov till en liten road diskussion bland de andra föräldrarna. Äppel är visst känd för sina leriga ytterkläder. En mamma sade sig ha hört talas om dagens dopp det första hon gjorde när hon kom för att hämta. En pappa berättade att de var några stycken som en dag i höstas försökte gissa vilken färg Äppels jacka egentligen hade. De hade lyckats få den att stå för sig själv.

Nu är det inte så att vi inte tvättar kläderna om ni trodde det. Vi kör dem i maskinen hur ofta som helst, men de ser likadana ut på nolltid. Och det är faktiskt inte så att Äppel är någon lortgris heller egentligen.

Hans förklaring till dagens dopp i vattenpölen var ett bevis på motsatsen. Han behövde bara tvätta overallen eftersom den blivit så lerig.

Inga kommentarer: