måndag 6 april 2009

Vanedjur

Päppel har en dålig vana. Eller ett beroende kanske man skall säga. Hon suger på napp.

Det är som det brukar vara med sådana där saker. Det är till stor del själva vanan det handlar om. Ni har säkert stött på folk som helt enkelt måste tända en cigg när de tar ett glas vin eller när de pratar i telefon.

Päppel har fått för sig att hon skall ha napp i munnen när hon åker vagn eller bil. Det där med vagnen tog vi tag i tidigare i vintras. Hon fick helt enkelt sitta och gasta och det tog inte många dagar innan hon gav upp. Idag påbörjade jag bilavvänjningen. Det är ganska enerverande att ha en skrikande unge i bilen när man försöker koncentrera sig på att köra så jag hoppas verkligen på snabba resultat.

2 kommentarer:

Elmqvist sa...

Alla barn i början! Hannah tycker att det är så roligt att åka i sin vagn att hon helt glömmer av att ha nappen, eller spottar ut den för hon är så exalterad att tungan måste ut. Hihi. Lycka till! Vi har oxå nappen på två stället, i sängen och i bilen. Fasar för fighten när det är dags att sluta med det.

Äppelträdet sa...

Att ta bort den när Päppel skall sova är knappast aktuellt.

Vi tog bort nappen från Äppel när han var tio månader. Det gick smidigt, men Päppel har hunnit bli för stor. Vi avvaktar nog tills hon förstår vad vi säger om saken åtminstone.