onsdag 3 februari 2010

Vår lediga morgon

Jag vaknar av att Pirum jollrar och buffar. Tidigt på morgonen har hon flyttat över till min säng och nu tycker hon att det är dags att gå upp. Snart kommer Päppel in så jag måste kliva ur sängen för att hjälpa henne på toaletten.

Sedan går vi ner för frukost. Jag byter blöja på Pirum och fixar sedan fram bröd, ägg och pålägg. Ger Päppel en smörgås och går upp för att se om Äppel är på gång. Han har kissat i sängen så det är bara att riva ur lakan och täcke och börja hans dag med en dusch. Jag springer lite fram och tillbaka mellan badrummet och köket för att slippa mötas av ett kladdinferno senare. Smiter också ner i tvättstugan och kastar lakanen i maskinen.

Till slut sitter vi alla vid bordet. Eller ja, sitter och sitter. Det är alltid något som behöver fyllas på, mer bröd ska tinas eller någon spiller något över bordet. När jag äntligen sjunkit ner med min kaffe är barnen klara. Det är bara att följa med tillbadrummet och hjälpa Päppel att tvätta smör och kaviar från händerna.

Pirum börjar bli lite grinig i sin stol. Jag tror att hon är trött i ryggen och ska till att lägga henne på golvet när jag känner på lukten att det är dags för blöjbyte nummer två. Så det är bara att kila till badrummet igen. Undrar varför jag har problem med torra och nariga händer förresten...

Nu är alla barnen i vardagsrummet och vräker fram leksaker. Det får jag ta hand om senare. Nu kaffe och Internet.

Vad har ni gort den senaste timmen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sagt ajajaj inte lampan, ajajaj inte sladden, men ojojoj har du fastnat...Sen snorat X 2, för vi är båda förkylda.

Anonym sa...

Och nu dricker jag alltså kaffe och sitter vid datorn :)

kokoa sa...

sprungit i korridorerna, tjatat på skolkande ungdomar att gå på lektion, tröstat en ledsen tjej, hjälpt eleverna söka praoplats på nätet, skällt på en kille för att han kastade snöboll inne.... mm.