onsdag 10 februari 2010

Motbevisad

Pirum och jag var på öppna förskolan i förrgår. Dags att göra något för hennes skulle, tänkte jag. Egentligen behövde jag skriva ett reportage från en lokal samlingsplats, så vi kan säga att vi passade på att förena lite nytta med nöje.

Hur som helst kom jag i samspråk med några andra mammor. För den som inte varit på en öppen förskola kan jag berätta att man pratar mycket om barn. Framför allt jämför man: hur mycket de äter, hur långa de är, vad de kan och annat. Pirum är som bekant bra på att ligga på golvet. Det finns tydligen andra barn som inte är det, men de är säkert bra på något annat.

Pirum är inte bara bra på att ligga på golvet. Hon glider omkring en del också. Jag hittar henne sällan där jag lagt henne. På öppna förskolan imponerade hon lite på de andra mammorna genom att ta sig fram till åtråvärda leksaker. Någon gissade att hon skulle krypa snart. Det trodde inte jag och sade att hon faktiskt inte ens kunde stå på alla fyra ännu.

Det kan hon nu. Eller stå och stå. Hon häver sig upp och gör märkliga krumbukter så att hon nästan står på näsan och kastar sig samtidigt framåt. Det ser verkligen avancerat ut. Jag skulle inte bli förvånad om hon kryper innan veckan är slut.

Vi måste nog gå till öppna förskolan och jämföra färdigheter igen nästa måndag.

1 kommentar:

lyckoskatt sa...

usch. minns det där. det var så jobbigt. men väldigt trevligt när ens egna fantastiska underverk kunde en massa mer saker än de andra barnen i samma ålder...


nu är min ordverifiering inalsim. spännande...