onsdag 31 oktober 2012

Högst levande

Idag har jag skrattat gott med bästa arbetskamraterna, fått trevliga sms, varit orolig för Äppel som låg sjuk på fritids och hämtades av farmor samt fly förbannad på en kollega som inte visat respekt för min tid. Dessutom har jag ätit en god middag, saknat ovan nämda sjukling och gosat med mina två döttrar i soffan.

Sammanfattningsvis en bra dag.

torsdag 25 oktober 2012

Jag vet var din brevlåda bor

Mina tidigare grannar har bett mig om kontaktuppgifter till köparna av vårt gamla hus.

Jag tycker inte att det borde vara så väldigt svårt att hitta dem.

söndag 21 oktober 2012

Plocka svamp

Det här med att plocka svamp är ju ganska trevligt. Jag har alltid associerat begreppet med att tröstlöst leta efter de små rackarna. Sedan jag flyttade till mitt hus i skogen har jag dock gått ut och hämtat dem på samma sätt som jag plockar blåbär. Jag tar en liten sväng i de närmsta omgivningarna, sätter mig någonstans och plockar tills jag är nöjd.

lördag 20 oktober 2012

Ett lågt pris att betala

Jag är inte vidare förtjust i badhus, men får jag chansen att hänga några extra timmar med två av mina fina ungar så tar jag gärna huttrande vid bassängkanten, blöta golv i omklädningsrummet och ekandet av barnskrik mellan kakelväggarna.

fredag 19 oktober 2012

En liten pust av det förflutna

Imorse var jag med om en fantastiskt upplevelse. Jag mötte en gammal bekant på Kungsbron. Det var en kille som rörde sig i samma kretsar som jag under min studenttid. Vi hade ingen närmare relation utan sågs nog främst på blöta fester och har troligtvis aldrig utväxlat några djupare ord med varandra.

Nu såg jag honom alltså komma emot mig där på bron och hann tänka de vanliga tankarna om att titta åt ett annat håll för att slippa utbyta banala hälsningsfraser. Så blev det dock inte. Vi tittade varandra i ögonen och log brett när vi möttes. Ingen av oss saktade ner på stegen så det hela passerade på ett ögonblick, men det leendet inbegrep så mycket. Det var som att vi delade en stor hemlighet: där går du i din kostym och här är jag i min sidenklänning. Du kamouflerar dig bra i den stressade Stockholmsmiljön, men jag vet så mycket om dig som inte de andra människorna anar. Jag minns hur kul vi hade och vem du var innan du gick in i den här rollen. Jag känner dig och  folk runt omkring oss vet inte ens om att vi har ett gemensamt förflutet.

Det mötet var så starkt att jag fick gåshud och jag är glad att vi inte stannade och pratade. Det hade förstört allt.

söndag 14 oktober 2012

Höjden av lyx

Jag har lyckats spontanbjuda in mig och mina tre barn på middag för andra kvällen i rad. Jag kan inte tänka mig någonting jag njuter av mer än att slippa middagsplanera, handla, laga mat och diska.

Det krävs inga extravaganser. Bjud mig på lite pasta med köttfärssås en måndagkväll och jag är din vän för evigt.

måndag 1 oktober 2012

Here we go again

Päppel fyller år nästa vecka. Det enda hon har lyckats klämma fram till önskelistan är en studsmatta till dockorna. Gungställningen fick hon i julas.

Mormor försökte ganska ihärdigt:
- Du kanske vill ha någon ny skiva med musik?
- Näääeeeh.
- Kanske något spel?
- Näääeeeh.
- Några kläder? Eller nattlinne?
- Näääeeeh.
- En Barbiedocka?
- Hmmmmmmm. Ja.

Hon ser väl en möjlighet att komma undan till jul genom att önska sig mat och leksaker till Barbie.