onsdag 30 november 2011

Undrar om jag får någon lön nästa månad

Jag råkade slänga en blick på mitt tjänstekort. Det var giltigt till mitten av november. Ingen har sagt något. Jag kan fortfarande logga in i alla system och det fungerar i dörrarna.

Hur ska jag tolka detta? Behöver jag inte gå till jobbet längre?

söndag 27 november 2011

Julklappstips

Bagagetaggar av skinn från 2 300 kronor.

Kan man försäkra dem?


Sovmorgon

Varannan söndag har jag möjlighet att sova länge, men väljer att gå upp 7.30 för att gå på spinning.

Imorse anade jag dock oråd redan när jag vaknade. Det var så ljust. Klockan var nästan nio och vid närmare koll hade jag ställt alarmet på 7.30... på onsdag.

Jag bestämde mig för att dra mig. Läste en stund, men somnade snart om och vaknade framåt elva. Undrar vilket år det hände senast.

onsdag 23 november 2011

Vi kanske skulle ha en tävling

Jag stod och pratade med en kollega om att cykla på gammaldags träningscykel som hemmaträning. En för mig okänd person överhörde vårt samtal och började komma med en massa tips om hur man skulle cykla för bästa effekt. I meningen efteråt berättade han att han hade gjort En svensk klassiker för ett par år sedan för att komma igång med träningen.

Förhoppningsvis lär jag känna honom bättre snart och säkert är han jättetrevlig, men är det inte ett ganska märkligt beteende att förutsätta att man är duktigare på något än någon man inte vet någonting om? Han har ju liksom ingen aning om hur många mil på cykel jag har trampat i mina dagar. Eller hur många klassiker jag har genomfört.

tisdag 22 november 2011

Boomerangtekniken

Jag har kommit på ett mycket bra sätt att få bekräftelse. Vad jag än säger till Pirum kommer det genast tillbaka.

- Åh, vad jag tycker om dig.
- Nej, ja yjje om dej.

Välbehövligt

Det blev plötsligt väldigt lugnt på jobbet. Vi ska packa ihop en leverans i slutet av veckan och jag har gjort det jag kan göra just nu och inväntar andra.

Plötsligt finns tid att kolla upp vad som händer inom mitt expertområde. Omvärldsbevakning och lite utvärdering av verktyg, hur kul och inspirerande som helst. Tänk om arbetsgivaren förstod att satsa mer på sådant.

måndag 14 november 2011

Årstafruns dolda dagböcker

Jag gillar Årstafruns dolda dagböcker av Kristina Ekero Eriksson.

Det var verkligen jättespännande att läsa om en person som för tvåhundra år sedan rörde sig på samma platser som jag gör idag. Ekero Eriksson har bearbetat Märta Helena Reenstiernas egna dagböcker och klippt in citat på ett sätt som flyter bra och känns trovärdigt. 


Min enda kritik är att det var svårt att få en känsla av i vilken ordning händelserna kommer. Boken har delats in i temabaserade kapitel och hoppar således fram och tillbaka i tiden. Jag hade föredragit en kronologisk linje, men då hade det så klart blivit mindre av bearbetning från författarens håll.

torsdag 10 november 2011

Yes, yes, yes

Jag fick VG på min journalistikkurs! Hurra!

Det var i och för sig nästan ett och ett halvt år sedan jag avslutade den, men jag har visst glömt att kolla resultatet.

Vad roligt. Hur ska jag fira?

tisdag 8 november 2011

Retroteve

Vad är det med tevemakarna egentligen? Kan de inte komma med något nytt? Först såg jag att Gäster med gester fått nytt liv. Jag raljerade ganska friskt och undrade om de inte skulle dra igång Här är ditt kylskåp när de ändå var igång. Döm om min förvåning när jag insåg att även det har återuppstått! Värst av allt är kanske att jag precis har upptäckt att Kär och galen är tillbaka.

Vad kommer näst? Vem tar vem? Eller finns det redan i tevetablån?

Var allt verkligen så mycket bättre förr?

måndag 7 november 2011

Läsa bok

Jag har tänkt på en sak. Pirum har gått miste om alla småbarnsböcker. Inte för att hon har blivit bortprioriterad för storasyskonens sagostund utan för att hon har lite annorlunda inställning till det här med att läsa bok.

- Ska vi läsa en bok? frågar jag.
- Ja! ropar hon glatt och springer till bokhyllan. Där insisterar hon på att jag tar ner två böcker. Sedan sätter vi oss i soffan där hon fördelar dem.
- Ja ä-a de bo-e. Mamma ä-a de.

Försöker jag ta hennes bok och läsa den för henne blir det ett herrans liv. Samma sak om jag och syskonen bänkar oss i soffan med en bok hon har siktat in sig på. Då ska hon ha den själv och vi får ta en annan. Dessvärre är det heller inte så populärt om jag försöker ersätta den bok jag fått tilldelad med någon jag valt själv. Risken finns dessutom att hon vill byta med mig om en stund oavsett om min har bilder eller inte.

Det känns lite sorgligt att hon inte har fått sin dos av Max och Knacka på. Tror ni att hon kommer att sakna en viktig pusselbit i sin utveckling?

söndag 6 november 2011

Tungan rätt i mun

- Han har styckat benet, konstaterar Päppel och får mig att oroligt slänga en blick på teven.
- Nej, rättar Äppel. Han har stukat det.
- Stykat, försöker hon igen.
- Stukat, säger Äppel.
- Det är väl inte svårt att säga?

För honom nej.

fredag 4 november 2011

Ta tillfället i akt

Nu: fira att lönesamtalet är avklarat.

Nästa vecka: fira nya lönen. Förhoppningsvis.

Trevlig helg!

Pondus

Idag har jag lönesamtal med min tvåmeterschef.

Hoppas att en sjucentimetersklack gör skillnad.

torsdag 3 november 2011

Med en förkärlek för u

- Titta, mamma. Tjuven jagar pulisen.
- Polisen, Äppel.
- Titta. Tjuven jagar snuten.