onsdag 26 december 2012

Going nuts

Jag hittade just nötknäpparen i ett skåp. Julen är över och jag har inte knäppt en enda nöt. Oacceptabelt! Imorgon ska jag tömma butikerna.

fredag 21 december 2012

Problemlösare

På julavslutningen var det en flicka som tappade sitt stora pepparkakshjärta i golvet så att det lossnade en bit. Efter gråt och tandagnissel sade hennes mamma att de kunde försöka laga kakan med kristyr.

Då klev Pirum fram med ett konstruktivt förslag:
- Annars kan hon äta upp den.

Att skotta fram skiten

Jag började misstänka att det är dags att tömma avloppstanken. Det tog en stund att lokalisera den under snömassorna, men när jag väl fick upp locket fick jag misstanken bekräftad. Nu funderar jag lite över hur jag ska gå tillväga med beställningen för att lyckas tajma in en lämplig dag. Helst en dag när det inte snöar alls, men det tycks ju omöjligt. I andra hand en dag när jag överhuvudtaget är hemma och kan skotta åt slamsugaren.

Skitproblem.

torsdag 20 december 2012

Prövad

Det har varit slitit de senaste veckorna. Det började en onsdag med klass två-varning i hela Stockholmsområdet. Jag pulsade på bilvägen på morgonen och fann en buss som tog mig till stan, långsamt men säkert. Ett par timmar senare insåg jag att det inte gick att ta sig hem på samma sätt. Jag bestämde mig för att kasta mig i en taxi redan vid lunchtid för att försöka komma fram till mina barns förskola och skola innan läget skulle bli ännu värre. Dit kom jag, men inte längre. Min bil, som stod på pendelparkeringen sedan dagen innan, var totalt insnöad. Mina tre barn och jag promenerade ett par kilometer i snömassorna till vänner som bjöd oss på middag. Därefter tog vi taxi hem och möttes av lårhög snö och strömavbrott. Dessutom hade min mobil laddat ur och jag var lätt förtvivlad. När strömmen kom tillbaka strax efteråt snyftade jag lite.

Några dagar efter detta frös vattnet. Hela dagen var vi utan. Min snälle svåger lokaliserade proppen och stod med hårtork i kylan. Sedan gick inte rören ihop utan vattnet sprutade istället ut under huset. Lyckligtvis är grannen rörmokare och kunde rycka ut med nya rördelar.

Efter det har det bara fortsatt att snöa. Det faller ett par centimeter så gott som dagligen och jag skottar ryggen öm. Två gånger har jag fastnat med bilen. En gång så illa att jag fick åka buss med barnen och till slut stod med tårar i ögonen på förskolan. Då fick jag acceptera att ta hjälp av en snäll dagispappa som körde oss hem, drog loss bilen och skottade parkeringsplatsen.

Ibland undrar jag vad jag har gett mig in på. Arbetet var jag beredd på, men känslan av otillräcklighet och beroende är värre. Jag hoppas att jag glömmer den känslan när det blir vår.

söndag 9 december 2012

Allt hade löst sig om det kom vatten ur kranen

Saker jag skulle vilja göra just nu:
- tvätta händerna
- vattna blommor
- diska
- spola i toaletten
- duscha
- dricka kaffe
- förbereda mat till 7-årskalaset
- starta en tvättmaskin med lakan

söndag 2 december 2012

Storasyster upp i dagen

- Pirum, önskar du dig någonting särskilt i julklapp?
- Ja, en likadan bil som jag redan har.
- Vad är det för en bil?
- En orange.
- Ska du ha två sådana. Varför då?
- För då kan Päppel låna en.

Säga vad man vill om mina flickor, men särskilt giriga är de inte.

lördag 1 december 2012

Högst på önskelistan


På måndag fyller Äppel år. Han konstaterade häromdagen att det var dags för snö. För det tycker han att det är självklart att det är på hans födelsedag.

Den lille uppfinnaren

Äppel tycker att folk i allmänhet är lite dåliga på att använda blinkers och klurade en morgon på en lösning. Först tänkte han att bilen automatiskt kunde blinka när föraren vred på ratten, men insåg sedan att det nog var i senaste laget. Då föreslog han en lösning där blinkersen var kopplad till en GPS. På så vis kunde man förprogrammera en rutt och bilen skulle då blinka när det var dags att svänga.

Jag ser tydliga binyttor med detta. Föraren skulle slippa att lyssna på en monoton röst eller titta på GPS:en under färd och kunde helt enkelt använda blinkandet som köranvisning.