söndag 23 september 2012

Hur kommer det se ut efter 16-årsfesterna?

Äppel har varit på sjuårskalas.

1Q84

Jag är helt såld på Haruki Murakami och 1Q84 är inget undantag. När vi diskuterade boken i bokyllet var det inte bara jag som älskade den. Murakami har en fantastisk förmåga att röra sig i gränslandet mellan fantasi och verklighet utan att det känns överdrivet eller långsökt. Känslan blir trollsk och drömlik. Han är också fenomenal på att skapa udda personligheter som trots att de är relativt spektakulära alltid känns trovärdiga och genuina.

I 1Q84 skildras ösom den unga kvinnan Aomame och den unge mannen Tengo. Deras liv tycks pågå parallellt utan att mötas, men ändå anar läsaren en koppling mellan de båda på just det sätt som jag gillar hur historierna vävs ihop i en bok.

Jag är glad att jag har ytterligare två böcker i trilogin att ta mig an.

fredag 14 september 2012

Det är så logiskt alla fattar utom du

Jag skulle ju börja uppdatera bloggen med böcker jag har läst det senaste året. Häromdagen blev jag påmind om en hos Yllet. Jag läste Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo i vintras och blev ganska besviken. Kanske inte för att jag hade så stora förväntningar på en ungdomsbok som presenteras för 12-15 år, men för att jag hade så sjukt höga förväntningar på författaren. Jag har länge läst både en och två bloggar av henne och där levererar hon alltid!

I boken saknar jag det raka, självklara och träffande språk som hon alltid presenterar i sina inlägg. Jag tyckte att den saknade slagkraft och mest blev en småtöntig och förutsägbar kärlekshistoria, om jag ska säga min åsikt. Och det ska jag ju.

fredag 7 september 2012

Helgplaner

Ikväll ska jag ha en kompis på middag med övernattning. Imorgon ska jag gå på krogen för första gången på länge. Resten av helgen planerar jag att klippa gräs, gräva i rabatterna och ställa i ordning trädgården för hösten, plocka undan utemöbler, sortera ut sommarkläder och gå igenom höst- och vinterplagg, montera lampor, organisera i gäststugan, storhandla samt cykla ett längre pass.

Det känns som att jag kommer att vara ganska trött på måndag morgon.

torsdag 6 september 2012

Fullärda

Äppel och jag försöker utröna vilken fröken han har i spanska.
- Jag har sett henne med tvåorna en gång, funderar han.
- Är det inte deras fröken då? undrar jag.
- Nej, inte den de brukar ha.
- Hon kanske bara har spanska. Då hade hon väl det med dem när du såg henne.
- Men de har inte spanska! De kan redan det. De hade ju det förra året.

lördag 1 september 2012

Lantliga äventyr

Idag har jag blivit nypen av kräftor och stampad av en kalv.

Det tar jag gärna för att få äta nyfångade skaldjur och praktisera på bondgård.