lördag 30 juni 2012

Delikat kartong

Jag letade tre varv efter kartong nummer 46 och började få smått panik. Nu har jag till slut hittat den och slipper gå med rumpan bar.

måndag 25 juni 2012

Tappat tempot

Hmmmm... det är visst fem dagar sedan jag skrev att jag främst hade kök, kläder och badrum kvar. Hur kommer det sig att de fortfarande är opackade?

Nog för att jag har firat lite midsommar, men jag har faktiskt packat en hel del också. Kan jag ha underskattat det lilla jobbet med hallen, uthusen och lite annat småplock?

Nymodigheter

Ni kan inte tro vilka moderna grejer det finns nuförtiden. Jag beställde något som kallas mobilt bredband och fick hem en liten magisk sticka. Jag satte den i datorn och behövde inte göra någon installation eller pyssla med inställningar alls. Den till och med öppnade webbläsaren åt mig.

/Sist med det senaste

torsdag 21 juni 2012

Långresa

Midsommar firar vi i Jakobsberg. Det blir övernattning och när vi ändå är i krokarna tänker vi besöka vänner med nytt radhus på midsommardagen.

Det gäller att passa på när vi har tagit oss ända till andra sidan stan.

Heltidsjobb

Vattenfall säger att det är Boo energis elnät. Boo energi säger att det är Vattenfalls.

Banken hänvisar till mäklaren för lagfarten. Mäklaren hänvisar till banken.

Som om jag inte har annat att lägga min tid och energi på. Jag tror jag har kommit på en affärsidé. Det finns nog utrymme för en flyttkoordinator.

onsdag 20 juni 2012

Statusuppdatering

Vad pågår? frågar ni.

Jo, tack. Värsta smärtan är borta, men foten är fortfarande så gott som förlamad.

Jag hinner dock inte oroa mig för det; jag fokuserar på att leverera en massa på jobbet innan den 28 juni och på att ha hela mitt bohag packat innan flyttfirman anländer den 29 juni.

Det är lite stressigt, kan man säga. Jag tror att jag har ganska mycket kvar att packa ned, men känner att jag har gjort de jobbigaste delarna: källaren, bokhyllorna och alla barnens prylar. Där behövdes mycket struktur, rensande och sorterande. Det krävs en del tankeverksamhet att packa lådor som blir något så när logiska att packa upp utan att de för den delen blir för tunga.

Nu har jag främst kök, kläder och badrum kvar. Det borde väl vara enklare att bara slänga ner?

tisdag 12 juni 2012

Dagens tips

Om du är hemma mer än barnens andra förälder under deras första år och ni sparar på dagarna för att kunna ta ut dem när de blir lite större så se till att reglera antalet dagar emellan er då och då.

Du vet aldrig om du bryter från din partner i framtiden och då kan du stå utan dagar.

Det var bara det jag ville säga.

fredag 8 juni 2012

Vem vet när solen tittar fram igen?

Att släppa allt så fort solen tittar fram, smyga alldeles för tidigt från jobbet, strunta i tvätt och städning, dra igång grillen, dricka rosévin, sitta med ansiktet vänt mot solen och bara vägra att vara inomhus; är det inte väldigt svenskt?

torsdag 7 juni 2012

Traditioner

En del förknippar avslutningstiden med jordgubbstårta och syrener.

Jag associerar den med kryckor.

fredag 1 juni 2012

Kontraster

För en vecka sedan var barnen och jag på Astrid Lindgrens värld. Det var högsommarvärme, glass, dammiga grusvägar, får och total lycka.

Nu spöregnar det, barnen är hos sin pappa i sex dygn och mitt diskbråck har återvänt med full kraft. Så mycket värre kan jag inte föreställa mig tillvaron.

Det är väl den här galna  bergochdalbanan som är livet, får man tänka.